Intranät

Älskar du att sjunga, spela, skriva eller producera musik?

Musik

Är musik din grej? Vill du utveckla din musikaliska förmåga tillsammans med likasinnade elever och expertpedagoger? Vill du inte kompromissa dina möjligheter att bli ex. jurist, psykolog, lärare eller arkitekt i framtiden? På Donners musikestetiska program finns alla möjligheter. Här får du en stimulerande gymnasietid med musik i fokus och uppnår behörighet för vidare studier på universitet och högskola.

På det musikestetiska programmet får testa många olika musikstilar, både i teorin och i praktiken. Du får uppleva och tolka musik ur olika perspektiv. Tillsammans med andra spelar och sjunger du i grupp och medverkar i konserter, föreställningar och studioinspelningar. Parallellt har du individuella lektioner i sång och/eller instrumentspel. Här utvecklas ditt musikutövande och ditt estetiska skapande.

Inför år två får du välja mellan programfördjupningarna matematik 2 eller musikproduktion. Matematik 2 behövs t.ex. för att läsa vidare inom juridik och pedagogik. I programfördjupningen i år tre finns större valmöjligheter, där kan du forma din utbildning ytterligare och själv skapa de förutsättningar du söker. Bredvid ser du exempel på hur tidigare treor har valt. Elev 1 har grundläggande behörighet. Elev 2 har behörighet att studera ex. ekonomi. Elev 3 har behörighet att studera ex. vård och arkitektur.

Frågor?