Hoppa till innehållet

Erasmus och studieresor

Stadsvy över hamn med färjor och byggnader vid vattnet

Det här är Erasmus+

Erasmus+ är ett europeiskt utbytesprogram som ger elever möjlighet att studera och praktisera i Europa. Alla våra gymnasieprogram går att kombinera med utlandspraktik.

• Utlandsstudier

Ta chansen och lär dig mer om en annan kultur i ett annat land. På Donnergymnasiet kan du läsa studier utomlands inom Erasmus+, det blir en del av dina gymnasiestudier och följer samma kursplan som i Sverige.

• Praktik utomlands

På Donnergymnasiet har du möjlighet att genomföra en utlandspraktik. Det fungerar på samma sätt som praktiken i Sverige, bara att du genomför din praktik utomlands och får med dig nya perspektiv och lärdomar hem.

• Lärarutbyte

Erasmus+ projektet främjar även samarbetet mellan lärare. Lärare får åka på ett utbyte och ta inspiration från undervisning och pedagogik utomlands.

• Besök från andra

Som en del av utbytesprogrammet välkomnar vi även våra partnerskolor till Göteborg, där de får komma och hälsa på oss på Donnergymnasiet.

Studieresor

Donnergymnasiet är ackrediterade för Erasmus+ år 2022-2027 som finansieras av EU. Fram till 2027 har Erasmus+ ett stort fokus på social delaktighet, den gröna och digitala omställningen och ungas delaktighet i det demokratiska livet.

Donnergymnasiet är glada att få vara en samarbetspartner, där våra elever får möjlighet att åka på utbyte till andra europeiska länder och vi får välkomna våra partnerskolor till Göteborg. Alla våra gymnasieprogram går att kombinera med utlandspraktik.

Grupp elever sitter på trappan och skrattar tillsammans

Frågor om Erasmus+?

Vill du veta mer om hur Donnergymnasiet arbetar med Erasmus+ eller har du en fråga om vad utlandspraktik innebär? Kontakta oss med din fråga så återkommer vi så snabbt vi kan.

Grafiskt element föreställande blå vågor