Natur/Musik

Vill du förstå dig på människans och naturens alla komplicerade fenomen och har en särskild plats för musiken i ditt konstnärshjärta? Med musikinriktning på Naturvetenskapsprogrammet på Donnergymnasiet i Göteborg kan du både fördjupa dig i musik och få den teoretiska utbildning du söker.

Elever spelar olika instrument i en studio

Om Natur/Musik

Orange checkbox Fullständig naturvetenskapsbehörighet

Bli både läkare och musiker

Donnergymnasiet är den enda skolan i Göteborg där du kan välja musikinriktning på naturvetenskapsprogrammet. Här får du tid att förfina ditt musikutövande samtidigt som du får samma djup i övriga teoretiska ämnen. Du får fullständig behörighet och kan söka vidare till högre studier med precis samma förutsättningar som andra elever som läser naturvetenskapsprogrammet.

Orange checkbox Förstklassig musikundervisning

Utbildas av professionella musiker

Många av våra musikpedagoger är aktiva som musiker, producenter, körledare och kompositörer vid sidan av sina läraruppdrag. På Donnergymnasiet i Göteborg blir du både inspirerad och utmanad att testa och upptäcka nya stilar, uttryck och musikaliska sidor hos dig själv. Dessutom har vi nära samarbeten med framgångsrika yrkesmusiker, låtskrivare och producenter utanför skolan som kommer hit och föreläser. Många av dem är före detta elever på skolan.

Orange checkbox Bidra till hållbar utveckling

Erövra viktiga insikter om framtidens miljöfrågor

Undervisningen på natur – musik har ett tydligt hållbarhetsperspektiv. Under dina tre år får du delta i och förverkliga flera miljöprojekt, både hos oss på Donnergymnasiet och tillsammans med utomstående aktörer i Göteborg. De flesta moderna företag arbetar idag mot tydliga hållbarhetsmål och här rustas du med kunskap och insikter som gör dig redo för framtidens miljöfrågor.

Träffa våra elever på Natur/Musik

Antagningsprov

Sökande elever till Musik/Samhäll & Natur/Musik genomför ett antagningsprov. Antagning sker genom dina betyg från årskurs 9 och ett separat färdighetsprov som du gör på Donnergymnasiet.

Poängplan: Natur/Musik

I poängplanen ser du detaljerat vilka kurser du läser under varje år. Sammanlagt läser du 2500 poäng under dina tre år på Donnergymnasiet.

En grupp elever och en lärare skrattar och pratar tillsammans på trappan utanför skolbyggnaden.
Grafiskt element föreställande blå vågor

Inte för dig?

Vad det här programmet inget för dig? Ingen fara, kolla in våra andra program och se om det är något som låter intressant.

Grafiskt element föreställande blå vågor