Ekonomi 2 Inriktningar

Påläst och ständigt utmanande tar du dig an de ekonomiska och juridiska system som både bygger upp och påverkar vårt samhälle. Ekonomiprogrammet på Donnergymnasiet i Göteborg lär dig att strukturerat och kritiskt granska samt ifrågasätta för att hitta framtidens kreativa och hållbara lösningar.

Två elever som ler och arbetar tillsammans i klassrummet, en med en bok och en med en laptop

Om Ekonomi­programmet

Orange checkbox Bli ett retoriskt proffs

Lär dig tala inför andra

Att prata inför en grupp människor är för många det läskigaste som finns. På ekonomiprogrammet hos Donnergymnasiet i Göteborg får du läsa timförstärkt Retorik och lär dig att använda olika kommunikationsverktyg för att argumentera och föra din talan på ett självsäkert och förtroendeingivande sätt. Du blir tryggare i att tala inför andra och lär dig knep som får människor att lyssna. God kommunikationsförmåga är en värdefull kompetens under gymnasietiden, men är också ett av de viktigaste verktygen du kan ta med dig till vidare studier och arbetsliv.

Orange checkbox Rusta dig med framtidskompetens

Få en yrkescoach, nätverka med framtida arbetsgivare och bygg ditt personliga varumärke

Ekonomiprogrammet på Donnergymnasiet i Göteborg samarbetar vi med universitet, näringsliv och offentlig sektor. Du får en yrkescoach inom området för din inriktning som deltar i undervisning, stöttar och följer dig under din gymnasietid. Här får du en inblick i arbetslivet, knyter värdefulla kontakter och tar med dig nyttiga kunskaper som exempelvis hur man skriver slagkraftiga CV:n eller bygger upp ett personligt varumärke. På ekonomiprogrammet får du dessutom skapa en stark LinkedIn-profil som fylls med både meriter och ett brett kontaktnät.

Orange checkbox Hitta din inre doer

Utveckla ditt entreprenörskap och din förmåga att driva projekt

Vi alla har kreativa styrkor som i olika sammanhang kan leda till givande samarbeten. På Donnergymnasiet i Göteborg ges du möjlighet att arbeta entreprenöriellt då vi ser vikten av att kunna driva, styra och slutföra projekt. Alla elever på ekonomiprogrammet läser därför kursen Entreprenörskap. Här får du inblick i hur målinriktade arbetsprocesser planeras, drivs och utvärderas genom riktiga projekt som exempelvis arbetsmarknadseventet Livet efter Donner. Du utmanar dig själv och erövrar användbara kunskaper som går att applicera på mängder av olika situationer i livet.

Samma program, olika fokus

  • Brott och straff

    Juridikinriktningen är till för dig som vill göra världen till en bättre plats genom kunskap och insikter om det juridiska systemet. För dig som drömmer om att delta i domstolsförhandlingar och vill reda ut vad som är rätt och fel i komplicerade brottsfall.

    Elever och lärare skrattar tillsammans vid ett bord i ett klassrum
  • Entreprenörskap och innovation

    Ekonomiinriktningen är till för dig som tror på att vägen framåt sker genom bland annat innovation. Här får du som vill stimulera entreprenören inom dig möjlighet att göra verklighet av dina idéer och starta UF-företag tillsammans med drivna kurskamrater.

    Lärare samtalar med elever som arbetar vid sina datorer i ett klassrum
Grafiskt element föreställande blå vågor

Träffa våra elever på Ekonomi

Poängplan: Ekonomi

I poängplanen ser du detaljerat vilka kurser du läser under varje år. Sammanlagt läser du 2500 poäng under dina tre år på Donnergymnasiet.

En grupp elever och en lärare skrattar och pratar tillsammans på trappan utanför skolbyggnaden.

Inte för dig?

Vad det här programmet inget för dig? Ingen fara, kolla in våra andra program och se om det är något som låter intressant.

Grafiskt element föreställande blå vågor