Musik/Samhäll 3 Spår

Musik / Samhäll på Donnergymasiet i Göteborg förbereder dig för en kreativ framtid med obegränsade möjligheter inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden, med musiken som drivkraft! Det estetiska musikprogrammet ger dig fullständig samhällsbehörighet, oavsett vilket spår du väljer.

Tre elever sjunger passionerat i mikrofoner under en musikframträdande.

Om Musik/Samhäll

Orange checkbox Fullständig samhällsbehörighet

En högskoleförberedande utbildning

Donnergymnasiets estetiska program är högskoleförberedande och ger dig samma behörighet som samhällsvetenskapsprogrammet gör. På samtliga spår ingår kursen Matematik 2b, vilket gör att du inte behöver kompromissa med dina möjligheter att läsa vidare till exempelvis jurist, psykolog, lärare eller arkitekt i framtiden.

Orange checkbox Förstklassig musikundervisning

Utbildas av professionella musiker

Många av våra musikpedagoger är aktiva som musiker, producenter, körledare och kompositörer vid sidan av sina läraruppdrag. Här blir du både inspirerad och utmanad att testa och upptäcka nya stilar, uttryck och musikaliska sidor hos dig själv. Dessutom har Donnergymnasiet i Göteborg nära samarbeten med framgångsrika yrkesmusiker, låtskrivare och producenter utanför skolan som kommer hit och föreläser. Många av dem är före detta elever på skolan.

Orange checkbox Bli kreativ entreprenör

Arrangera din egen festival

På det estetiska programmet på Donnergymnasiet i Göteborg utvecklar du din förmåga att driva och leda kreativa projekt. Här får du läsa kursen Entreprenörskap där du får lära dig att planera, utforma och genomföra målinriktade arbetsprocesser. Dina kunskaper sätts på prov i riktiga uppdrag som vår festival Donner Out West, en skolturné och mängder av andra produktioner. Här får du både scenvana och kommunikationsfärdigheter, vilket är mycket attraktiva egenskaper på arbetsmarknaden.

Samma program, olika fokus

Musik/Samhäll på Donnergymnasiet i Göteborg förbereder dig för en kreativ framtid med obegränsade möjligheter inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden, med musiken som drivkraft. Programmet erbjuder tre spår: ’Låtskrivare’ för dig som älskar musikskapande, ljud och texter, där du utvecklar dina färdigheter inom musikproduktion och skrivprocesser; ’Sångare/musiker’ för dig som trivs bäst mitt i musiken och vill hitta ditt unika uttryck genom att sjunga eller spela i olika genrer; och ’Samhällsfördjupning’ för dig som vill kombinera samhällsstudier med musik och förena sakkunskap med kreativ förmåga.

 • Låtskrivare

  Det här är spåret för dig som älskar musikskapande, ljud och gripande textrader. Målinriktat tar du dig an musikproduktion och skrivarprocesser för att utvecklas till den musikmakare du är ämnad att bli.

  Student spelar keyboard och ler under en musiklektion
 • Sångare/musiker

  Det här är spåret för dig som mår som bäst när du befinner dig mitt i musiken, och gärna tillsammans med andra. Här hittar du ditt unika uttryck genom att sjunga eller spela dig igenom olika genrer, och utvecklar en scenvana som du har användning av för resten av livet.

  Två elever sjunger i mikrofoner under en musiklektion
 • Samhällsfördjupning

  Jurist och musiker samtidigt? Det här är spåret för dig som vill bredda samhällsstudierna men också syssla med musik. Du vet att kombinationen berikar och att dagens arbetsmarknad efterfrågar personer som dig.

  Studenter studerar tillsammans vid ett bord, omgivna av böcker och en bärbar dator
Grafiskt element föreställande blå vågor

Träffa våra elever på Musik/Samhäll

Antagningsprov

Sökande elever till Musik/Samhäll & Natur/Musik genomför ett antagningsprov. Antagning sker genom dina betyg från årskurs 9 och ett separat färdighetsprov som du gör på Donnergymnasiet.

Poängplan: Musik/Samhäll

I poängplanen ser du detaljerat vilka kurser du läser under varje år.

En grupp elever och en lärare skrattar och pratar tillsammans på trappan utanför skolbyggnaden.
Grafiskt element föreställande blå vågor

Inte för dig?

Vad det här programmet inget för dig? Ingen fara, kolla in våra andra program och se om det är något som låter intressant.

Grafiskt element föreställande blå vågor