Program

Ett första steg mot resten av ditt liv

Oavsett vilket program du väljer att läsa på Donnergymnasiet får du en god grund för din framtid och vidare studier. Du får lära dig att tänka och arbeta självständigt, samarbeta i grupp, ta del av nya perspektiv och gemensamt hitta lösningar på problem. Våra välutbildade och engagerade lärare skapar varierad och upplevelsebaserad undervisning, så att du ska känna att varje dag på Donnergymnasiet är meningsfull och inspirerande. Alla våra program är givetvis högskoleförberedande och rustar dig för nästa steg i livet.

Våra program

Ekonomi

Samhäll

Musik – Samhäll

Natur

Natur – Musik

Ekonomi

Inriktning:

Brott och straff (JUR)

Entreprenörskap och innovation (EK)

Samhäll

Inriktning:

Människan och mötet (BE)

Global utveckling (SA)

Natur

Spår:

Forskning och medicin

Kreativ och artificiell intelligens

Natur – Musik

Musik – Samhäll

Spår:

Låtskrivare

Sångare/Musiker

Samhällsfördjupning

Färdighetsprov

Sökande elever till Musik/Samhäll och Natur/Musik genomför ett färdighetsprov våren 2022. 

Antagning sker genom dina betyg från årskurs 9 och ett separat färdighetsprov som du gör på Donnergymnasiet. Poängen från färdighetsprovet och betygspoängen läggs ihop, så att du kan få max 620p (340p betyg, 280p färdighetsprov).

För dig som sökt NAMU & SAMU och missat färdighetsprovet i mars eller har sökt om: vi kommer att erbjuda ett tillfälle igen den 17/5. Inbjudan kommer via mail den 6/5.

Färdighetsprovet består av följande delar:

Spelprov

Här får du träffa några av musiklärarna och visa dina musikaliska färdigheter på ett eller flera instrument. Du visar upp en låt som du själv valt och en obligatorisk låt som vi skickar ut i god tid före provet. 

Valfri låt 

Du framför en valfri låt, själv eller tillsammans med oss. Vill du ha komp skickar du ackord eller noter till oss i förväg. Du kan också spela/sjunga din valfria låt till en bakgrund eller helt utan komp. 

Obligatorisk låt

Du spelar/sjunger en av de obligatoriska låtarna tillsammans med oss. Du kan välja vilken av de fyra låtarna du vill, och den får gärna vara i en annan stil än din valfria. I den här låten fokuserar vi på själva samspelet, så välj den låten som känns bekvämast för dig.

— Ziggy Stardust (David Bowie)

– Noter
– Spotify
– YouTube

— Cantaloupe Island (Herbie Hancock)

– Noter
– Spotify
– YouTube

— 17 år (Veronica Maggio)

– Noter
– Spotify
– YouTube

— Himlen är oskyldigt blå (Ted Gärdestad)

– Noter
– Spotify
– YouTube

Du kan söka på följande instrument: sång, piano, bas, gitarr, elgitarr, trummor, saxofon, trumpet, trombon, klarinett. Om du vill söka på något annat instrument, ber vi dig kontakta skolan. Du kan också söka på musikproduktion, men då behöver du också spela en av de obligatoriska låtarna på ett valfritt instrument.

Tänk på att komma i god tid, se till att ditt instrument är stämt eller att du sjungit upp när provet börjar!

Gehörsprov

I samband med spelprovet får du härma försjungna melodier.

Rytmprov

I samband med spelprovet får du härma klappade rytmer.

Intervju

Ett personligt möte med några av musiklärarna. Vi samtalar om vem du är och vad du har för drömmar, mål och tankar om dina studier och din framtid.