×
 

Hoppa till innehållet

Lektionsfri dag

Vi har tagit fram en schemastruktur som vi tror skapar de bästa förutsättningarna för intressant och givande undervisning. Lärande är en process som tar tid, därför har vi främst långa lektionspass där du som elev får hela för- eller eftermiddagar att arbeta fokuserat med ett och samma ämne. Vi har även komprimerat schemat så att du slipper håltimmar och istället får effektiva dagar där du börjar och slutar ungefär samma tid varje dag. En dag i veckan är lektionsfri, där tanken är att du själv lägger upp din studietid.

Skolan är alltid öppen som vanligt, lärarna finns tillgängliga på plats och eleverna spenderar vanligen hela den lektionsfria dagen i skolan. Detta ger dig ett större ansvar över dina studier och du får friheten att använda din tid som du känner att du behöver. Våra Musik/Samhällselever har mycket enskild undervisning, så det schemat ser något annorlunda ut.

Elever och lärare skrattar tillsammans vid ett bord i ett klassrum

Vanliga frågor

Här listar vi våra vanliga frågor om skolans undervisning.

  • Vi har inte specifikt läxhjälp utan erbjuder under den lektionsfria dagen exempelvis mattestugor där eleverna kan få extra hjälp.

  • Vi har ett upplägg med långa lektionspass där du hinner arbeta med uppgifter på lektionen. Det gör att du har 2-3 ämnen om dagen och få håltimmar, vilket gör att många av våra elever upplever att de verkligen hinner fokusera på ett ämne i taget. Vi har en lektionsfri dag i veckan där eleverna jobbar självständigt – många spenderar dagen i skolan och får hjälp av lärarna. Eleverna går i skolan från ca 9-16.
Här kan du se hur ett exempelschema ser ut

  • Vi har ett komprimerat schema: när du är i skolan så har du lektion & inte långa håltimmar där du behöver sitta & vänta på att lektioner ska börja. Detta gör att vi kan ha en dag lektionsfri i veckan. Programmen på skolan har varsin lektionsfria dag. Den lektionsfria dagen spenderas ofta på självständiga studier, grupparbeten och studiebesök. Lärare finns alltid tillgängliga på skolan och eleverna spenderar oftast dagen i skolan.

Allt som händer på Donnergymnasiet

Kolla in vårt kalendarium för att se vad som händer på skolan framöver. Vi på Donnergymnasiet är engagerade och annordnar event och aktiviteter regelbundet under året. Varje år annordnas konserter, marknader och vi är med och stödjer Musikhjälpen!

Musikstudenter spelar och sjunger i ett inspelningsrum.

Besök Donnergymnasiet

Passa på och besök vår skolan under ett öppet hus för att få en bättre uppfattning om skolan. Under ett öppet hus får du se dig omkring i skolan och träffa elever och lärare.

Grafiskt element föreställande blå vågor