Hoppa till innehållet

Om Gymnasievalet

Dags att söka till gymnasiet? Vi listar viktiga datum inför ditt gymnasieval.

Studenter studerar tillsammans vid ett bord, omgivna av böcker och en bärbar dator

Viktiga datum

Håll koll på viktiga datum kooplat till ditt gymnasieval!

1. Slutantagningen är klar

Elever loggar in för att se och svara på sitt antagningsbesked före sista svarsdatum för slutantagningsbeskedet.

2. Sista svarsdatum

Sista dag för elever att svara på sitt slutantagningsbesked. Inloggningen till ansökningswebben stänger.

Så funkar gymnasievalet

Att välja gymnasium innebär att ta ställning till flera viktiga aspekter. Beslutet omfattar många olika faktorer som kräver noggrann övervägning. Det är avgörande att du känner att valet passar just dig, eftersom det är din gymnasietid och ditt beslut.

Tveka inte på att diskutera eventuella frågor med din studie- och yrkesvägledare. Vi föreslår även att du besöker de skolor som intresserar dig under deras öppna hus eller prova-på-dagar. Detta ger dig möjlighet att uppleva skolans miljö och samtala med elever och lärare på skolan.

Elever skrattar tillsammans och pratar utanför skolbyggnaden

Meritvärde

När man söker till gymnasiet söker man in på sitt meritvärde. Det är ditt sammanlagda betyg från grundskolan. Räkna ut ditt meritvärde här!

Antagningspoäng

Vill du se vad skolan haft för antagningspoäng tidigare år? Klicka dig vidare till antagningsstatistiken och kika hur det ligger till!

Lärare och elever samtalar och arbetar tillsammans i ett klassrum
Grafiskt element föreställande blå vågor

Antagningsprov

Du som sökt gymnasieprogrammet Musik/Samhäll eller Natur/Musik på Donnergymnasiet i Göteborg kommer att få göra ett antagningsprov. Antagning sker genom dina betyg från årskurs 9 och ett separat antagningsprov som du gör på Donnergymnasiet.

Grafiskt element föreställande blå vågor