×
 

Hoppa till innehållet

Donnergymnasiets historia

Genom åren har vi fått vara med och forma starka och självständiga individer med en fantastisk kreativ förmåga, och hjälpa dem att göra sig redo inför nästa steg i livet. För att våra elever ska få ut så mycket som möjligt av sin gymnasietid tror vi att inlyftande över undervisningen och skolan som helhet är viktig.

 1. 1998

  Donner startar på Gotland 

 2. 2000

  Donner startar i Göteborg

 3. 2001

  Estetiska programmet läggs till. Första Donner OS

 4. 2005

  420 elever går nu på Donner

 5. 2007

  Nuvarande lokaler byggs ut

 6. 2010

  510 elever går nu på Donner 

 7. 2011

  Programmen får nya spår och inriktningar 

 8. 2012

  Första Donner Out West genomförs 

 9. 2014

  Natur/Musik läggs till bland programmen

 10. 2015

  565 elever går nu på Donner

 11. 2020

  Programmen får nya spår och inriktningar 

 12. 2021

  Donner flyttar till nya lokaler 

Våra program

Oavsett vilket gymnasieprogram du väljer att läsa på Donnergymnasiet i Göteborg får du en god grund för din framtid och vidare studier. Alla gymnasieprogram på Donnergymnasiet i Göteborg är givetvis högskoleförberedande och rustar dig för nästa steg i livet. 

Vår värdegrund

För att säkerställa den unika skolkultur vi har på Donnergymnasiet har vi tagit fram fyra kärnvärden som sammanfattar och beskriver det vi tycker är viktigt för vår verksamhet. Värderingarna tolkas och används av både lärare, personal och elever för att genomsyras i vardagen på skolan.

 • Delaktighet

  Våra elever är studiemotiverade och handlingskraftiga individer och vi har stort förtroende för deras förmågor. Som elev får man utrymme att påverka både undervisning och skola och ses som en viktig resurs i verksamhetens utveckling.

 • Omtanke

  Ömsesidig respekt och välvilja mellan elever som lärare gör Donner till en plats där trivsel och trygghet är en påtaglig del av atmosfären. Stämningen bäddar för god gemenskap, stärker självkänsla och ger utrymme till att vara sig själv.

 • Kreativitet

  Kreativitet är en avgörande kompetens i framtiden och på Donner jobbar vi i all undervisning med att utveckla och stärka elevernas förmåga att söka svar genom nya tankesätt och perspektiv.

 • Kunskapande

  Med genomtänkt och varierad undervisning på hög nivå, där eleverna både utmanas och inspireras, rustas de med goda kunskaper och en lust att lära mer.

Grafiskt element föreställande blå vågor

Nyfiken på Donnergymnasiet?

Passa på och besök oss under ett öppet hus för att få en bättre uppfattning av skolan och möjlighet att träffa våra elever och lärare.

Grafiskt element föreställande blå vågor